Related Posts with Thumbnails

20.3.10

Fazoo




Μετά από προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του χώρου που νοικιάζουμε για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων ο οποίος μας εκβίαζε για περισσότερα χρήματα για ενοίκιο, μας έκανε καταγγελία και ήρθε να μας ελέγξει η Υγειονομική και η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Στις εγκαταστάσεις μας φιλοξενούμε πάνω από 80 σκυλιά και 15 γάτες που προωθούνται για υιοθεσία.
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία τα βρήκε σε καλή φυσική κατάσταση και καθαρά.

Ωστόσο σύμφωνα με το νόμο επειδή δεν έχουμε άδεια καταφυγίου (και μόνο!) δεν μπορούμε να έχουμε τόσα ζώα και πρέπει να τα διώξουμε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες μας να αποδείξουμε στους ανθρώπους του Υγειονομικού ότι
κάνουμε αυτό που οφείλει ο Δήμος να κάνει (καταφύγιο,φροντίδα,στειρώσεις,υιοθεσία κλπ), μας διέταξαν να διώξουμε άμεσα όλα τα ζώα. Δεν τους ενδιαφέρει το πού...ακόμα και να τα ξανα αφήσουμε στο δρόμο.

Ηρθαμε σε επαφή με το Δήμαρχο Καλυβίων και το μόνο που είπε είναι ότι ''λυπάται πάρα πολύ που δεν έχει ενδιάτημα για τα ζώα και δεν μπορεί να βοηθήσει''.

Μας δόθηκε χρονικό διάστημα 25 ημερών για να απομακρυνθούν τα 85 σκυλιά και οι 15 γάτες που φιλοξενούμε. Μεταφέραμε ήδη 30 σκυλιά σε άλλο χώρο και
ζητούμε τη βοήθεια οποιουδήποτε συλλόγου, καταφυγίου ή ιδιώτη που μπορεί να φιλοξενήσει από 1 ως... όσα ζώα μπορεί.

Παρότι έχουμε αριθμό πρωτοκόλλου για να γίνει το FAZOO μη κερδοσκοπική εταιρεία, το Υγειονομικό δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό.

Δεν ενοχλούν οι κοπριές των αλόγων και ο βόθρος που βρίσκονται παντού γύρω στο χώρο του ιδιοκτήτη... Ενοχλούν μόνο αυτές οι αδέσποτες ψυχές που κάποιοι τελικά θέλουν πολύ να βρίσκονται στους δρόμους και όχι
σε ασφαλείς χώρους.

Αν μπορείτε να φιλοξενήσετε προσωρινά, μέχρι να βρούμε νέο ιδιόκτητο χώρο, κάποιο από τα ζώα του FAZOO,
επικοινωνήστε με

ΤΗΛ 698 297 7330 & EMAIL huppydogs@yahoo.gr

No comments: