Related Posts with Thumbnails

18.5.10

Αλεξ

ΑΛΕΞ: ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ -ΠΑΡΑΤΡΙΧΑ- ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.... ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.... ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ:


Συνεχίζεται η απίστευτη βιαιότητα των κατοίκων της Κρήτης απέναντι σε ζώα. Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, λες και δεν φτάνουν τα σκυλιά που ζουν δεμένα σε βαρέλια, και μόλις 2 μέρες μετά την δημοσιοποίηση του κρεμασμένου Κόκερ που βρέθηκε νεκρό, άλλος ένας άρρωστος υπάνθρωπος προσπάθησε να στερήσει τη ζωή από ακόμα ένα σκύλο! Σημειωτέον, ένας τουρίστας στα Χανιά άλλαξε ξενοδοχείο γιατί οι υπάλληλοι χτυπούσαν έναν τραυματισμένο σκυλο για να τον διώξουν!!!

Ο 16χρονος Αλέξανδρος, το βράδυ της Πρωτομαγιάς, πήγαινε βόλτα με το ποδήλατό του στο βουνό, στην περιοχή Καστέλι της Κρήτης. Ξαφνικά βλέπει ανάμεσα στο φυτά να κρέμεται ζωντανό ένα μεγαλόσωμο σκυλί. Μην ξέροντας πως να αντιδράσει στο αποτρόπαιο αυτό θέαμα, τηλεφωνεί στην Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ζωφόρος» κ. Μαρία Χουστουλάκη, η οποία και τον καθοδηγεί βήμα-βήμα.

Ο έφηβος ακολουθώντας τις οδηγίες της, κατέβασε μόνος του το άτυχο ζώο από το δέντρο και του έβαλε οξυζενέ και σπρέι αντιβιοτικό, πάνω στον κρεμασμένο από τις πληγές λαιμό του. Το ζώο υπέφερε από τους πόνους, αλλά δεν επιτέθηκε στον νεαρό που το φρόντιζε. Ο Αλέξανδρος του έδωσε να φάει και να πιει και στη συνέχεια, σε συνεργασία πάντα με τη «Ζωφόρο» και τη «Ζωόφιλη Δράση» έψαξε να βρει κάποιον να μεταφέρει το δύστυχο ζώο στον εφημερεύοντα κτηνίατρο. Τελικά, η νηπιαγωγός- εθελόντρια της Ζωφόρου κα Άννα Χριστοφορίδου, μεταβαίνει στο Καστέλι, παραλαμβάνει το βασανισμένο σκύλο και τον παραδίδει στα χέρια του κτηνίατρου κου Μπαντουβά. Ο κτηνίατρος έραψε με διπλά ράμματα, την τεράστια πληγή που είχε ο βασανισμένος σκύλος και διέγνωσε πως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ο σκύλος θα σωθεί.

Όμως ο μακρύς χρόνος του βασανισμού, σε συνδυασμό με το τράβηγμα που υπέστη το ζώο, είχε ως αποτέλεσμα το αριστερό του μάτι να είναι εξορυγμένο. Γι ‘αυτό και ο γιατρός αναγκάστηκε να του το αφαιρέσει. Με ένα μάτι πλέον και σημάδια στον λαιμό και στην ψυχή, ο Άλεξ, που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του σωτήρα του, του 16χρονου Αλέξανδρου, αναρωτιέται τι έφταιξε και γιατί κάποιοι θέλησαν να τον σκοτώσουν με τέτοιο τρόπο. Παρόλα αυτά συνεχίζει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, προς έκπληξη όλων όσων τον φροντίζουν και περιμένει με αγωνία να γνωρίσει τη νέα του οικογένεια. Είναι μόλις 12 μηνών, υγιέστατος κατά τα άλλα και απίστευτα δοτικός. Αφού η πολιτεία για άλλη μια φορά κλείνει τα μάτια μπροστά σε τέτοια εγκλήματα, όποιος φιλόζωος μπορεί να υιοθετήσει εφ’ όρου ζωής το γενναίου σκύλο Άλεξ, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Χουστουλάκη στο 6979 913007.

No comments: